Xylem invigde sin nya anläggning i Emmaboda

Xylems nya testanläggning invigdes under tisdagen.

Kommunalråd på plats när Xylem invigde sin miljoninvestering.

delningar

Under tisdagen invigde Xylem i Emmaboda sin nya testanläggning för torrt uppställda avloppsvattenpumpar.

Anläggningen är avsedd för test av stora kapacitetspumpar i horisontella och vertikala installationer.

- I Emmaboda har vi under många år kunnat testa stora dränkbara pumpar i våta installationer och det har gjort det möjligt för kunden att mäta resultat i realtid för att få fakta som bekräftar deras köp. Inte bara det, kunderna är alltid mycket imponerade av vår toppmoderna produktionsenhet med det förstklassiga gjuteriet, innovativa produktionsprocesser och vårt besökscentrum samt museum , säger Benny Moline, produktionsingenjör.

Det globala vattentenikföretaget har investerat fem miljoner kronor i en testrigg för stora avloppspumpar. Den nya testanläggningen testar torrt uppställda avloppspumpar i horisontella och vertikala installationer och förser kunderna med detaljerad och exakt prestandadata för den unika applikationen.

Amerikanerna Jim Thomson och Bob Peterson fanns på plats i Emmaboda under tisdagen för att testa pumparna innan de skickas över Atlanten för installation.

– Den nya testriggen som innebär flera fördelar är unik för Xylem Europa. Nu effektiviseras processen runt den så kallade Whitness-testen, som är en test där kunden är med och noggrant kontrollerar sin nya pump. Tidigare transporterades pumpen till en befintlig testrigg i USA eller till en tredjepartsleverantör för denna test som dokumenterar och säkerställer pumpens prestanda för installationen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Nu görs testet på plats i Emmaboda vilket kortar leveranstid och minskar miljöpåverkan då pumpen inte behöver transporteras i onödan. Kunden får också en möjlighet att få ta del av den toppmoderna produktionsanläggningen i Emmaboda där Xylem producerar de högkvalitativa Flygtpumparna.

Den nya testanläggningen ger även fördelar för Xylems forsknings- och utvecklings arbete. Genom att använda prestandadata från testanläggningen bidrar detta bland annat till utveckling av bland annat hydrauliska konstruktioner.

Byggföretaget OG Ohlsson i Nybro har utfört arbetet hos Xylem och kommunalrådet Johan Jonsson (C) var med och invigde anläggningen genom att klippa bandet tillsammans med Bob Peterson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar