Laddar

Vandrarhem utsatt för inbrott: ”Inte första gången”

Tjuvarna slet med sig kassaapparaten.

delningar

Det var under natten till lördagen som händelsen inträffade. Eva Garami som driver Långasjö Vandrarhem gick hem runt 18.00 tiden kvällen innan, låste och larmade och kom tillbaka på lördagsmorgonen.

– Larmet gick igång direkt när jag öppnade dörren, vilket är ovanligt. Sedan såg jag att kassaapparaten och den svarta lådan var borta, säger Eva Garami.

Enligt Eva Garami hade inbrottstjuven eller tjuvarna tagit sig in genom fönstret på baksidan till caféet. Men det är inte första gången som tjuvarna varit framme hos Långasjö Vandrarhem.

– Jag tror det är fjärde eller femte gången nu under en tre årsperiod. Och det är alltid på samma sätt. Det verkar som de har koll, för så fort vi har haft mycket gäster till caféet händer det, säger Eva Garami.

Som tur var fanns det inga pengar i kassaapparaten som tjuvarna slet med sig.

– Jag låser den aldrig så de hade bara kunnat öppna och se att det inte fanns några pengar där i. Men de tog med allting, säger Eva Garami.

Kassaapparaten och den svarta lådan hittades sedan i skogen i närheten.

– Vi kan inte göra så mycket åt det. Vi lämnar aldrig några pengar, men nu funderar vi på att installera kameror, säger Eva Garami.

Relaterade artiklar