Laddar

(V) vill lyfta välfärdsfrågorna: ”Beredda diskutera skattehöjningar”

Presenterade listan till kommunfullmäktige inför valet i höst.

delningar

Vänsterpartiet i Emmaboda kommun har nu presenterat sin lista till kommunfullmäktige inför valet i höst. Det är en lista med sammanlagt 12 namn, varav flera är nya.

– Det är 12 namn och det vi är speciellt nöjda med är att det är 8 kvinnor och 4 män. Kvinnor är alltså i en övervägande majoritet. Vi har ett bra åldersspann på listan och en hel del nya, säger Nicke Grozdanovski (V), partiets förstanamn till fullmäktige.

Andra namn på listan är Camilla Holgersson, som tidigare varit aktiv i Vänsterpartiet i Nybro, men som nu flyttat till Emmaboda.

– Jag har länge velat engagera mig, men har hållit tillbaka på det med tanke på barnen. Jag brinner för att få bort skuldbeläggandet av de som är fattigare. Jag har själv uppfostrat fem barn som ensamstående och har den erfarenheten, säger hon.

Nya namn på listan är till exempel Maria Olsson, Ebba Ringman Brunni och Helen Hellgren. Och det är välfärdsfrågorna som kommer att stå i fokus för partiet i höst.

– Bland annat tycker vi att neddragningarna i skolan är helt fel väg att gå. Skolan är superviktiga och det är viktigt att vi tar hand om våra unga. Därför är det problematiskt med ytterligare nedskärningar, säger Nicke Grozdanovski.

Partiet är inte heller främmande för att höja skatten – så länge det går till välfärden.

– Vi är beredda att diskutera skattehöjningar och det tror jag att de flesta är så länge det går till skola och omsorg, säger Nicke Grozdanovski.

Partiets valmanifest ska enligt Vänsterpartiet i Emmaboda presenteras under sommaren.

– Vi ser fram emot den hör valrörelsen och jag tror att det kommer att bli ett ovisst och spännande val, avslutar Nicke Grozanovski.

Här är vänsterpartiets lista: 

Nicke Grozdanovski, Skolbibliotikarie

Camilla Holgersson, Levnadskonstnär

Pontus Adolfsson, Lärarstudent

Daniel Miletic, Egenföretagare

Helen Hellgren, Arbetare

Maria Olsson, Student

Pelle Hellgren, Kooperativt anställd

Lise Kroer, Bibliotikarie

Agnes Brunni, Omsorgsassistent

Josefin Källqvist Edvardssson, Synthare

Anna Nilsson

Ebba Ringman Brunni, Mammaledig

Relaterade artiklar