Laddar

Upprörd stämning kring fritidsgård på fullmäktige

Heta känslor under allmänhetens frågestund.

delningar

Under måndagen var det dags för kommunfullmäktige i Åfors Folkets hus. Heta känslor uppstod direkt– redan under allmänhetens frågestund när Bo Aronsson, samordnare för Vissefjärda fritidsgård tog över mikrofonen.

– Hur kan man ta beslut att flytta Vissefjärda fritidsgård utan dialog med oss som jobbar där eller ansvariga för verksamheten?, sa Bo Aronsson under frågestunden.

Med sig hade han en namnlista på nästan hundra namn där flera ungdomar och barn skrivit under att de vill ha kvar sin fritidsgård i nuvarande lokaler. Enligt Bo Aronsson fick de reda på beslutet att fritidsgårdsveksamheten ska vara ute ur lokalen senast den 30 november via pressen.

– Det var längesedan som det beslutades att Arkivföreningen i Vissefjärda behöver utökade lokaler. Men det är mycket olyckligt att informationen inte kommit fram, svarade Jan-Olof P. Jäghagen (S), ordförande i bildningsnämnden.

Även kommunalråd Ann-Marie Fagerström svarade på frågan.

– Det är inte meningen att vi ska kasta ut någon. Vi i fullmäktige ska göra vad vi kan för att barnen och ungdomarna i Vissefjärda ska få en bra lokal. Det är jätteviktigt att de får någonstans att vara, svarade hon.

Flera personer deltog i frågestunden om fritidsgårdsverksamheten i Vissefjärda, bland annat en av ungdomsledarna.

– Jag har lite svårt att förstå varför man vill ta en lokal ifrån oss som ligger väldigt bra för en fritidsgårdsverksamhet och flytta den. Vi har tittat på andra lokaler, men det finns inget förslag som fungerar som det ser ut idag. Ungdomarna är värda mer, sa Bo Aronsson, en kommentar som rev av applåder av åhörarna under frågestunden.

Ambitionen är nu att de olika parterna i ärendet ska träffas och diskutera.

 

Relaterade artiklar