Laddar

Unga entrepenörer ska få chansen i sommar

Möjlighet att testa om vingarna bär.

delningar

Nu är det klart att ungdomar även i år kommer att gå chansen att testa på att starta eget. Det genom projektet Ung drive och redan nu är ansökan öppen.

– Jag tycker att det är väldigt bra att kommunen kan erbjuda olika alternativ. Vi erbjuder även feriepraktik men det kanske inte passar alla. Har man en dröm eller ett starkt fritidsintresse tycker jag att man ska testa om vingarna bär, säger Ann-Christine Torgnyson, näringslivsutvecklare vid kommunen.

Sammanlagt finns det tio platser för ungdomar i Emmaboda kommun. Det som krävs är att man är folkbokförd och går i årskurs 9, eller 1-2 på gymnasiet. Under projektets gång får ungdomarna inspiration, workshops, coachning, säljträning, försäkring och ett startkapital på 1500 kronor.

– Det är viktigt att ungdomar får den här möjligheten oavsett om man stannar eller flyttar från Emmaboda. Man har alltid nytta av kunskap inom företagande, dessutom hoppas vi att det kan bidra till positiva erfarenheter från ungdomstiden i Emmaboda, säger Ann-Christine Torgnyson.

Förra året togs två Emmabodaungdomar som deltog i projektet ut till SM för sommarföretagare. 72  togs ut av sammanlagt 3000 unga entrepenörer.

–  Det är en extra bonus att man kan nomineras till det. Bara de bästa idéerna antas och det var såklart jättekul att två från Emmaboda kvalificerades förra året, säger Ann-Christine Torgnyson.

Relaterade artiklar