Två nyförvärv är med i matchtruppen mot Arsenal Tula

Kalmar FF möter Arsenal Tula i sin första match på träningslägret i Turkiet.

delningar

Kalmar FF har hunnit med att spela två matcher under Magnus Pehrssons och Jesper Norbergs vingar. Det har blivit två segrar. Den första kom mot FC Linköping med 2-1 och under lördagen mötte KFF IFK VärnamoGastens konstgräsplan, även den matchen slutade 2-1 till Kalmar.

Kalmar FF befinner sig just nu på träningsläger i Turkiet och under fredagen är det dags för den första matchen när Arsenal Tula står för motståndet. Laget ligger på en elfte plats i den ryska ligan.

– Det är ett bollskickligt lag vi möter där vi kommer ställas rejält på prov. De är ett lag som varit väldigt konsekventa med sitt sätt att spela efter att den nya tränaren kom in i november, säger Magnus Pehrsson till Kalmar FF:s hemsida.

Tränare Pehrsson hoppas att laget kan bygga vidare på vissa delar av spelet i matchen mot Värnamo.

– Jag hoppas att vi får se ett Kalmar FF som agerar som en enhet försvarssmäsigt och hjälper varandra där ute. Det är också viktigt att vi får moment där vi visar en aggressivitet och kan vinna boll. I senaste matchen mot IFK Värnamo såg man att vi tagit steg i rätt riktning. Där hoppas jag vi kan ta ytterligare steg och fortsätta det arbete vi påbörjat kring försvars-, anfalls- och omställningsspelet.

I matchtruppen är två nyförvärv i form av Henrik Löfqvist och Fidan Aliti inräknade och det kan mycket väl bli så att de båda får göra sina första minuter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar