TV: Ladugård nedbrunnen i Emmaboda

Se hur det ser ut några timmar efter branden.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var vid halv fem tiden under torsdagsmorgonen som det kom ett larm om en brand i en ladugård i Skallebo, i Emmaboda kommun.

– Emmaboda och Långasjö har varit där på plats i natt. Det var en ladugård som var övertänd när räddningstjänsten kom dit, sa Jacobine Fredskov vid Larm- och trygghetscentralen till 24Emmaboda under dagen.

Ladugården var enligt TLC nedbrunnen och 24Emmaboda åkte ut till ladugården under torsdagen för att dokumentera händelsen.

Inga djur eller människor ska ha kommit till skada i samband med branden enligt TLC. 

Emmaboda har sedan i början av februari fått flera larm om bränder. På mindre än en månads tid har åtta bränder uppstått och alla i någon form av mindre lokal.

I början av månaden, den 5 februari strax efter klockan åtta på kvällen larmades räddningstjänsten till Törestorps camping i Vissefjärda med anledning av en brand.

Ett fristående omklädningsrum var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och den fick brinna ner under kontrollerade former.

Tre dagar senare var det dags igen när Vissefjärda GIF:s klubbhus på Idrottsvägen i Vissefjärda började brinna under fredagen. När polis kom till platsen var branden släckt och platsen avspärrad.

Polisen misstänkte att branden var anlagd och upprättade en anmälan om mordbrand.

Under tidig lördagsmorgon mellan 07.30 och 09.30 var det Emmaboda Verda OK:s klubbstuga som fick gå samma öde till mötes.

Två privatpersoner upptäckte att det brann i klubbhuset och lyckades släcka branden med hjälp av snö. Polisen har inga misstänkta till brottet och har rubricerat det som skadegörelse genom brand.

Men det var inte slut där. Under tidig tisdagsmorgon, en vecka senare, larmades räddningstjänsten till en bod på Långgatan i Emmaboda där lokalen var övertänd. Räddningstjänsten fick begränsa branden och låta boden brinna ner.

Under natten till söndagen den 16 februari klockan 00.15 åkte räddningstjänsten till Fritidsvägen. Enligt ett larm från SOS skulle en mindre bod brinna, men när de hade anlänt till platsen möttes räddningsstyrkan av en övertänd husvagn.

Efter ett kortare uppehåll var det under torsdagsmorgonen dags igen när ladugården i Skallebo brann ner till grunden.

24Emmaboda har sökt förundersökningsledaren men utan resultat.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar