TV+BILDEXTRA: Se "Klubbens" segermål i OCAB-cup

Det blev en jämn final mellan SSG och Kalmar AIK i OCAB-cup.

delningar

Under lördagen avgjorde OCAB-cup i Kalmar sporthall. Tidigare har turneringen spelats i Rockneby sporthall, men inför årets upplaga, som var den sjätte, lyckades man flytta den till Kalmar.

Tio lag deltog och till slut var det Kalmar AIK som spelade hem titeln och en prischeck på 3 500 kronor. Laget gick rent i sin grupp och tog sig vidare till semifinal. I semifinalen stod Böda/Högby för motståndet, men Kalmar AIK kunde ta sig vidare till final efter att ha vunnit med 2-0.

I final väntade SSG som tog tio av totalt tolv möjliga poäng i gruppspelet. I semifinalen fick laget möta IFK Bergas U-lag. Den matchen vann man med 2-1 och därmed blev SSG finallag nummer två.

Finalen var en jämn historia med många kampmoment. SSG tog ledningen med 1-0, men Kalmar AIK vägrade att ge sig och till slut vann laget turneringen med 2-1 efter att Rajmond Marku skjutit in segermålet på frispark.

– Det känns bra. Vi har gjort två ganska bra inomhuscuper men inte riktigt räckt hela vägen så det var skönt att få avsluta inomhussäsongen med en vinst, både för gruppen och föreningen, säger tränaren Kelly Kristensen.

Vad är det som gör att ni vinner idag?

– Jag tror att vi har en stark kärna som har tränat i stort sett varje träning. Vi är två spelare som var med och spelade här förra året – resten är nya. Men via min bror Kevin (Kristensen) har vi fått in många från rugbylaget och byggt en bra grupp som är här idag.

Som du själv nämner har det varit en stor rullans på spelare, hur viktigt är det att ta med sig en seger idag inför den kommande säsongen?

– Det är jätteviktigt. Det var längesen AIK vann någonting känns det som och det betyder mycket för grabbarna och för oss såklart. Det betyder att vi gör någonting och glädjen är på topp just nu.

Se Rajmund Markus avgörande mål – och när "Klubben" lyfter bucklan i TV-klippet nedan:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar