Laddar

TV: Ala-Englund med bästa placeringen någonsin: "Jag är så stolt"

Yrkeslandslaget - Foto: Pressbild

Nybrosonen lyckades ta den bästa placeringen Sverige någonsin gjort i CNC-fräsning.

delningar

Yrkes-EM i Budapest är över och för den blågula truppen blev det tre guld och ett brons med hem i bagaget.

Nybrosonen och Emmabodastudenten Anton Ala-Englund tilldelades Medallion for Excellence, vilket är en utmärkelse som tilldelas de tävlande som visat prov på exceptionellt hög kvalité och lyckats samla in höga poäng.

– Det är första gången vi åker till ett mästerskap med en trupp som aldrig tävlat internationellt, så vi visste att det skulle bli en tuff utmaning för laget. Trots det tar vårt svenska yrkeslandslag hem tre guld, ett brons och tre Medallion for Excellence, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig för WorldSkills Sweden i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi är extremt stolta över vad våra tävlande presterat här i Budapest, de är verkligen ett superlag som hjälpt, stöttat, gråtit och framförallt skrattat tillsammans.

Anton Ala-Englund lyckades ta den bästa placeringen Sverige någonsin tagit i CNC-fräsning och efter tävlingarna var det en känslosam Anton som fick komma till tals.

– Jag är så stolt just nu. Det känns så skönt och underbart. Jag trodde det skulle gå sämre än vad det gjorde. Jag satte nästa full pott sista dagen, vilket jag inte trodde. Det känns så skönt, säger Anton i en TV-intervju gjord av Yrkeslandslaget.

Runt 100 000 besökare tog sig till Yrkes-EM i Budapest. På plats har de kunnat följa när 500 tävlande från 28 olika länder har kämpat om medaljer inom 40 olika yrken. Det svenska Yrkeslandslaget kom till mästerskapet med en trupp på 32 tävlande som deltagit i 27 yrken. 

Se det känslosamma klippet med Anton-Ala Englund i videon.

Relaterade artiklar