Laddar

Tajt defensiv fixade segern i damturneringen

Laget släppte inte in ett enda mål under hela turneringen. Vann finalen med klara 3-0.

delningar

Under Nybro Opens andra dag var det damernas tur att äntra spelplanen i Liljas Arena.

Den till följes lilla gruppen med fem lag, Emmaboda IS, Kalmar Södra, IFK Borgholm, Smedby/Trekanten och Hälleryd fick under hela fredagskvällen mötas varsin gång innan det var dags för semifinal.

Slagpåsen Hälleryds IF fick tacka för sig i gruppspelet efter att ha kammat noll poäng på fyra matcher och inte mäktat med ett enda mål framåt.

I semifinalen ställdes en av förhandsfavoriterna Emmaboda IS, som gick rent i gruppen förutom en 0-0 match mot tvåan Kalmar Södra, mot Smedby/Trekanten. De svartgula tjejerna från Emmaboda vann den första semifinalen med klara 5-0.

Den andra förhandsfavoriten, Kalmar Södra pallade också för trycket när laget vann med hela 4-0 mot IFK Borgholm i den andra semifinalen.

I och med resultaten var det uppdukat för en rafflande final under Nybro Opens andra dag när de två förhandsfavoriterna Emmaboda IS och Kalmar Södra skulle göra upp om det åtråvärda priset.

Men någon rafflande final blev det aldrig. Istället var det Emmaboda IS som kopplade greppet om finalen direkt från start och släppte aldrig taget om den. Sandra Berg satte 1-0 och 3-0, och hann dessförinnan assistera till 2-0 målet.

Kalmar Södra försökte förgäves men Emmabodamålvakten Lina Gustafsson agerade rena rama väggen och släppte inte in ett enda mål bakom sig under hela turneringen.

– Det känns bra. Jag hade bra hjälp av mina lagkamrater under hela turneringen vilket gjorde att vi kunde hålla nolla rakt igenom. Vi gjorde ett bra jobb och jag är nöjd med vår insats, sa en glad Lina Gustafsson efter finalen.

Vad betyder den här segern för er?

– Det betyder mycket. För min del var det min första seger med Emmaboda i den här turneringen, avslutar hon.

Relaterade artiklar