Sveriges mest klappade katt kommer till julmarknad

Katten Sören Fernström. - Foto: Privat

Marknadskatten Sören har samlat in över 800 000 kronor för att hjälpa hemlösa katter.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Första gången marknadskatten Sören Fernström gjorde publik entré var på Emmaboda marknad. Sedan dess har han samlat in över 800 000 kronor för att hjälpa hemlösa katter.

– Det började när Katthemmet utanför Nybro brann ner. Vi ville ha en marknadskatt med oss ut på våra marknader. Katthemmet hade enbart tjejer. Vi ville han en hankatt. En dag ringer familjen Sonny och Marita Fernström och berättar att de nu hade en pojkkatt. Vi hämtade honom, säger Lars Leveau.

Att det blev en marknadskatt berodde på att Lars och Ann-Sofie ville ha med sig en marknadskatt. Eftersom deras redan tidigare katter, tre damer, inte tyckte det kunde vara så spännande, köpte man alltså in Sören som döptes till Fernström efter katthemmets ägare.

Sören Fernström är i dag Sveriges mest klappade katt och pengarna kommer in då marknadsbesökarna får betala en krona för att klappa Sören. Målet var först 500 000 kronor men höjdes rätt snabbt till en miljon.

Nu kommer Sveriges mest klappade katt till Hönsalottas luffarmuseum i Boda Glasbruk när byalaget håller sin julmarknad lördagen den 16 december.

- Nu är han med överallt och han stortrivs att bli omklappad av alla besökarna, säger Lars.

Rekord som Sören har samlat in över en dag är över 17 000 kronor. Det var på Sweden International Horce Show 2017. Nu vill parterna slå rekordet den 16 december när Sören tar med sig husse och matte och styr till Hönsalottas luffarmuseum och Byalagets julmarknad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar