Sverigedemokraterna antog utmaningen: "Vi ville inte vara sämre"

Charlotte Andersson och Sverigedemokraterna i Emmaboda har skänkt pengar till Kent Johanssons insamling. Foto: Privat/Faton Pasho - Foto: Faton Pasho

Partiets medlemmar har samlat in pengar till Kents insamling.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Han har själv drabbats av prostatacancer och ville, som han själv uttryckte det "ge någonting tillbaka" för den vården han fick.

Förra året lyckades Kent Johansson tillsammans med platsledningen på Xylem i Emmaboda samla in 200 000 kronor med hjälp av anställda på företaget och Xylem i sig.

Efter förra årets succéinsamling utmanade Kent Johansson i år samtliga i Emmaboda kommun.

Några som valde att skänka pengar till insamlingen var Socialdemokraterna i Emmaboda. Partiet skänkte 5 000 kronor till Mustaschkampen och valde samtidigt att utmana övriga partier i Emmaboda kommun att göra detsamma.

"Socialdemokraterna Emmabodas har beslutat att skänka 5 000 kronor till Mustaschkampen och utmanar samtidigt samtliga partier i Emmabodas kommunfullmäktige att göra detsamma", skriver partiet i ett pressmeddelande.

Nu har även Sverigedemokraterna i Emmaboda valt att hänga på i insamlingen. Partiet lyckades via sina medlemmar skrapa ihop 3 000 kronor.

– Vi ville inte vara sämre utan valde att anta utmaningen. Vi vände oss till våra medlemmar i vår Facebook-grupp. De har valt att skänka totalt 2 500 kronor och partiet skänkte 500 kronor, så totalt 3 000 kronor till Kents insamling, säger Charlotte Andersson och avslutar.

– Det är tack vare våra medlemmar, väljare och sympatisörer som det här är möjligt. Vi har gjort vad vi har kunnat. Vi är en betydligt mindre förening än Socialdemokraterna vilket innebär en markant ekonomisk skillnad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar