Laddar

Svenska köttbullar ska ta Chima till Ryssland

Efter en fin säsongsinledning drömmer KFF-försvararen om VM. "Jag är optimistisk", säger Chima Akas.

delningar

När Kalmar FF inför säsongen värvade vänsterbacken Chima Akas från Eniyimba var det få som visste någonting om den då 23-årige nigerianen.

Nu, sju matcher in på den allsvenska säsongen, är Akas kanske det största av samtliga utropstecken i ett KFF som överraskat positivt.

– Jag är mycket nöjd med min prestation hittills. Man ska komma ihåg att det inte är lätt första året när man kommit ut i Europa från den afrikanska fotbollen. Det är tufft för alla afrikanska spelare att göra den flytten, säger Akas i en lång intervju på föreningens hemsida.

Akas har sedan han kom till Kalmar varit öppen med att det stora målet är att komma med i Nigerias trupp till VM i Ryssland i sommar.

– I Afrika brukar man säga att ”om det är meningen att jag ska vara där så kommer det bli så”. Lite så är det. Jag funderar inte så mycket på det i dagsläget. Det börjar dock närma sig datumet då truppen släpps och det är klart att tankarna finns där.

– Jag är optimistisk gällande mina chanser och vet att det är goda möjligheter till att det kan bli så. Det är fyra stycken spelare som slåss om två platser och jag hoppas tränaren kan ge mig chansen. Jag har varit i landslaget förut och Sunday Oliseh (förbundskapten Nigeria) vet mina kvalitéer och vad jag går för.

Akas, som har spelat samtliga 630 allsvenska minuter i år, berättar att de första månaderna i Sverige var en prövning.

– Ja, det var helt klart en omställning. Första månaderna var svårt men föreningen har tagit väl hand om mig. Maten har varit något man får anpassa sig till och jag har försökt laga en hel del svensk mat, till exempel köttbullar med mera. Det är helt ok.

– Ser man till staden Kalmar är den perfekt för mig. Jag är inte den typen som behöver bo i en storstad. Det är en trevlig stad som har allt jag behöver, avslutar Akas.

På måndag lär Chima Akas återigen finnas med i startelvan när Kalmar FF tar emot SiriusGuldfågeln Arena.

Relaterade artiklar