Laddar

Succé för Astrakanen i Emmaboda

Verksamhetschefen: ”Över förväntan”.

delningar

Det var i början av november som den privata vårdförmedlaren Astrakanen, som sedan tidigare har verksamhet i Nybro, utvidgade sin verksamhet och drog igång även i Emmaboda, där Emmakliniken tidigare låg. Och redan nu säger sig företaget vara väldigt nöjda med Emmabodabornas respons.

– Vi har fått ett väldigt gott bemötande i Emmaboda och har redan fått nästan 2000 listade hos oss här. Det är över förväntan och gör att vi går runt. Det är en fin start, säger Niklas Anderberg, verksamhetschef.

Under måndagen fick Astrakanen besök vid sin verksamhet i Nybro av Centerpartiet. Tanken var först att Centerpartiets Anders W Jonsson, vice partiordförande och ledamot i riksdagens Socialutskott i Kalmar län skulle besöka vårdinrättningen i Nybro, men han fick förhinder. På plats var däremot Christer Jonsson (C) landstingsråd och Christina Davidsson (C) kommunalråd i Nybro.

– Vi genomför en turné i länet där Astrakanen var ett av stoppen. Vi vill gärna se att fler får möjligheten att etablera liknande verksamheter runt om i länet. Men det finns just nu en oro, med tanke på hur debatten går sedan Reepalu-utredningen, säger Christer Jonsson.

Kalmar län har få privata primärvårdsalternativ jämfört med resten av Sverige och Astrakanen med bas i Nybro är en av Kalmar läns största.

– Vi i den privata vården sparar pengar för skattebetalarna. Vi ger tillgänglig vård till invånarna och övertrasserat aldrig budgeten. Vi har allas ögon på oss och vi måste visa att vi är värda förtroendet, säger Niklas Anderberg.

Relaterade artiklar