Laddar

Student hjälper kommunen rekrytera

Gjorde rekryteringsfilm under praktiken.

delningar

Det är Karin Bernfalk som studerar den sista terminen vid Mediekreatörsprogrammet på Linnéuniversitetet som har fått prova på sina kunskaper i filmskapande hos Emmaboda kommun. Hennes huvuduppgift under praktiken på Emmaboda kommun har varit att skapa en film om arbetet som omsorgsassistent.

– Jag har blivit väldigt bra bemött av personalen på Emmaboda kommun. Filmen var en spännande utmaning och det finns ett stort behov att göra liknande filmer i framtiden, säger Karin Bernafalk i ett pressmeddelande.

Enligt kommunen finns det ett stort behov av personal till äldreomsorgen och LSS. Och Karin har tillsammans med sin handledare, kommunikatör Björn Boode filmat och redigerat filmen som ska locka personal till verksamheten. I filmen deltar två ungdomar Irma Licina och Gustaf Malmqvist som båda är anställda i Emmaboda Norra serviceområde.

– Karin Bernfalks kunskaper har hjälpt oss att få ihop ett material vi är stolta över att presentera idag då filmen läggs ut på Emmaboda kommuns webbplats och Facebooksida säger Weronica Stålered, administrativ chef Emmaboda kommun.

– Vi vill med filmen berätta att yrket som omsorgsassistent är både roligt och utvecklande. Semestervikarie som omsorgsassistent i Emmaboda kommun ger en personlig utveckling och en ovärderlig erfarenhet säger enhetschef Anette Isaksson.

Här finns en länk till filmen. 

Relaterade artiklar