Laddar

Stort jubileum i Emmaboda

De uppträder på 100:e konserten.

delningar

Nu på fredag den 27:e oktober är det dags för LiveJazz Emmabodas hundrade konsert sedan starten. Konserten äger rum på Emmaboda folkets hus och det blir celebert besök ända från Göteborg när Teresa Indebetou Band och AnnSofie Söderqvist gästar orten.

– Det känns jättekul. Vi har aldrig spelat i Emmaboda förut, men min pappar har lite rötter där ifrån. Han är född i Gullabo, men gick i skolan i Emmaboda, säger Teresa Indebetou till 24Emmaboda.

Under kvällen kommer det framför allt framföras låtar från bandets senaste platta ”Cities”. En skiva som hade Ann-Sofie Söderqvist som gäst- och hon följer med till Emmaboda.

– Vi kommer bjuda på mycket musik från den skivan. Vi har tidigare framfört låtarna på till exempel STHLM Jazz och vid lite andra tillställningar. Det kommer bli min musik som framförs, framför allt från nya skivan men vi kommer även blanda in lite gamla låtar, säger Teresa Indebetou.

Hon skulle beskriva musiken som lättlyssnad.

– Vi spelar lättlyssnad jazz. Målsättningen är att det ska vara svårt att spela men lätt att lyssna. Vi spelar jazz för folket, säger Teresa Indebetou.

Relaterade artiklar