Laddar

Storsatsning i Boda inför glashelgen: ”Ska lyfta Twin Peaks-känslan”

The Glass Factory slår på stort.

delningar

Det är nu i helgen som det är dags för glasrikets stora vernissagehelg. Och några som satsar extra stort i år är The Glass Factory i Boda.

– Det bjuds på ett digert program och det kommer att komma massor med folk hit. Det kommer att vli jätteroligt, säger Maja Heuer, museichef.

Temat för Glasrikets Glashelg är i år ”Moonshine and boar”. – Tanken är att vi ska betona att vi finns i skogen och lyfta själva Twin Peaks-känslan, säger Maja Heuer.

Sammanlagt deltar ett 10-tal glasbruk i Glasriket i helgen och för Bodas del tjuvstartar festligheterna redan på fredagen. Då kommer ”BOOM!” bestående av flera kvinnliga konstnärer som arbetar för att skapa nya förutsättningar för en feministisk plattform inom konsthantverket glas.

– På lördagen invigs sedan också inställningen ”Cyrén, Cyrén, Cyrén” av Kristina Lindkvist från Länsmuseet Gävleborg. Det händer massor i glasriket och tanken är att göra en glasfestival på riktigt, säger Maja Heuer.

Enligt henne kommer Glashelgen förmodligen att utvecklas ytterligare framöver.

– Det kommer att bli ett jäkla drag. Det är det glashelgen är till för. De andra glasbruken gör också fantastiska saker och jag tror att det här är ett bra event som ska utvecklas och bli ännu större, säger Maja Heuer.

På lördagen äger dessutom SM i glasblåsning rum.

Relaterade artiklar