Laddar

Stark comeback av Isac Aronsson

Med en busslast från Emmaboda körde Isac Aronsson racing som aldrig förr när han smällde till med säsongens bästa tävling hittills. "Det var kanonbra."

delningar

Efter smällen i Norge i maj månad har Isac Aronsson haft problem att hitta rätt inställningar på bilen. Under den gångna helgen var 15-åringen från Plaggebo tillbaka på allvar.

– Trots att vi inte hade den riktiga speeden kändes det så himla mycket bättre. Vi är på rätt väg när det gäller bilens inställningar i alla fall, säger pappa och stallchef Daniel Aronsson.

I lördagens race slutade Isac fyra och i söndagens avslutande gick racingtalangen i mål på femte plats.

– Det var väldigt bra gjort med tanke på att han fick en smäll i starten och var ute på gräset en vända. Han körde upp sig väldigt bra. Kan vi bara få till det lilla sista med bilens inställningar ska han kunna vara med där allra högst upp och hota. Det finns mer att ta av.

Helgens tävlingar avgjordes på Kinnekulle och en hel busslast med sponsorer och representanter på från Emmaboda kommun hängde med till lördagens race.

I början av sommaren utnämndes Isac Aronsson till kommunambassadör för Emmaboda kommun.

– Det var kul, för såväl kommunchefen (Anette Strömblad), kommunalrådet (Ann-Marie Fagerström) och näringslivsutvecklaren (Ann-Christine Torgnyson) var med upp till Kinnekulle, säger Daniel Aronsson.

Nu återstår två race innan säsongen ska summeras. Närmast är det tävling på Jylland i Danmark den 19-20 augusti.