Södra plockar in hundratals sommarjobbare

Södra Wood Långasjö glada medarbetare. Foto: Södra

Koncernen anställer personal över sommaren.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Skogskoncernen Södra med säte i både Långasjö och Orrefors meddelade under veckan att man kommer att anställa 250 sommarjobbare.

– Sommarjobbarna är en ovärderlig resurs för oss på många sätt. Vi erbjuder många spännande arbeten i en modern miljö och när vi träffar ungdomarna och får glädjen att ta del av deras personligheter och olika kompetenser så blir vi utmanade som företag. Detta utvecklar oss på flera sätt att bli ännu bättre. Vi ser fram emot många ansökningar och att välkomna alla när säsongen kommer, säger Christer Thörn, HR-direktör i Södra, i ett pressmeddelande.

Södras sommarjobb för 2019 har börjat annonserats ut på hemsidan och fler lär komma. Arbetsområdena det rörs sig om sträcker sig över en rad olika områden inom produktions-, underhålls-, logistik-, marknads- och utvecklingsarbete samt laboratorieverksamhet, miljö, energi och skoglig verksamhet.

För att söka tjänsterna kräver Södra att man är över 18 år.

– Sommarjobb är ett utmärkt sätt för oss att visa upp vårt företag, vad vi står för och våra produkter. Det ger oss samtidigt möjligheten att knyta kontakter med framtida medarbetare som kommer vara en viktig del i omställningen för ett biobaserat samhälle. Vi har tuffa hållbarhetsmål som vi är stolta över och jobbar med en förnybar råvara som blir till miljövänliga produkter över hela världen. Södra växer och våra sommarjobbare är en utmärkt rekryteringsbas till framtidens jobb, säger Christer Thörn, HR-direktör i Södra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar