Laddar

Söderqvist erkänner – bollen tog på handen

"Det blir en reflex", säger KFF-anfallaren om 1–0-målet.

delningar

Kalmar FF vann med 3–0 mot Malmö FF. Det matchavgörande 1–0-målet föll i den 25:e matchminuten när Måns Söderqvist, med handen, fick in bollen i nät efter en stolpretur.

– Bollen tar på handen men den kommer plötsligt från stolpen från en meters håll, så det blir en reflex. Man vill få in bollen i mål så träffar den handen. Det är ingen medveten rörelse men det blir så att man rycker till, säger Söderqvist till 24Kalmar efter matchen.

Minuterna efter målet blev röriga. Domaren Patrik Eriksson dömde först bort målet men ändrade sig efter en konferens med den assisterande domaren.

– Han blåste frispark först och då klagade jag inte på det och sedan blåste han mål och då klagade jag inte på det heller, säger Söderqvist.

Hur viktigt var det att få det första målet? – Jag tycker vi tryckte på innan det också och hade lägen att göra fler mål innan, men det var så klart bra att det kom.

Målet var Söderqvists första i allsvenskan på flera säsonger. Strax innan halvtid levererade han dessutom en fin assist till Hiago som punkterade matchen med sitt 3–0-mål.

– Det var skönt. Vid assisten var det bara att ge bollen till Hiago. Han gör mål på allt nu, säger Söderqvist och skrattar