Laddar

Socialchefen efter TBC-ärendet: ”Jag tänker inte sluta”

Roland Finser fick TBC på jobbet när han arbetade på ett HVB-hem i Bussamåla. Efteråt riktade han skarp kritik till socialchefen – som nu besvarar kritiken.

delningar

Enligt Roland Finser ska han nekats att skriva en arbetsskadeanmälan av socialchefen Thomas Svensson. Något som socialchefen dementerar.

– Anmälan är klar och inskickad nu. Det var strul med systemet innan jag gick på semester och vi hann inte få iväg den innan dess. Nu när jag kom tillbaka skickade jag iväg den, meddelar Svensson.

Finser har även riktat kritik mot socialchefen och kommunen för att informationen om riskerna som kunde finnas med smittsamma sjukdomar på ett HVB-hem inte nått ut till de anställda.

– Jag förstår att han är arg och frustrerad efter att ha fått en sådan sjukdom. Men samtidigt är det svårt att informera om alla smittsamma sjukdomar som finns. TBC var inte ens uppe på tapeten innan det här, säger Thomas Svensson och fortsätter:

– Men nu har vi tagit lärdom av det här och vi har haft ute smittskydd för att informera och försöka minska oron på HVB-hemmet i Bussamåla.

Roland Finser har krävt en offentlig ursäkt och socialchefens avgång. Thomas Svensson har dock inga sådana planer, men förstår samtidigt Rolands situation.

– Som jag sa tidigare så förstår jag hans frustration och ilska. Men det här är inget som jag tänker sluta för. Vi har gjort vad vi kunnat.