Laddar

SMHI utfärdar klass 1-varning: ”Intensiteten ökar”

Efter den ihållande kylan från Ryssland – nu kommer nästa vädersmäll.

delningar

Tidigare i veckan rapporterade 24Kalmar om den sibiriska kylan” som är på väg in över Kalmar och Öland. I samband med det kan temperaturen under vissa stunder falla ner till tvåsiffriga minusgrader. Det har bland annat föranlett att Stadsmissionen i Kalmar hållit extra öppet under kvällarna i sina värmestugor.

I flera delar av södra Sverige har den meteorologiska våren anlänt. Det har den inte i Kalmar. På söndagen väntas mer snö – och enligt prognosen kan det komma att falla 2,5 centimeter. SMHI meddelar att varje dag fram till lördag i nästa vecka kommer innehålla minusgrader och snöfall. Allra mest väntas falla under måndagsdygnet.

Under veckan väntas det även bli friska vindar i Kalmar och längs kusten på Öland. Temperaturen ser ut att håla sig mellan fem till sju minusgrader under dagarna – för att krypa ner till mer än tio minusgrader på kvällarna och nätterna.

Även om det inte är extrema mängder som kommer falla dagligen – så kommer den ihållande nederbörden se till att regionen kommer få rikliga mängder den närmaste veckan.

På söndagsförmiddagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för snöfall över Kalmar. Enligt SMHI kommer snöbyarnas intensitet att öka under söndagskvällen och under natten väntas det komma mellan fem till tio centimeters nysnö.

Relaterade artiklar