Småföretagen bidrar till samhället i stort: "Största kommunala intäktskällan"

Thomas Gustafson presenterade siffrorna i Emmaboda kommun. - Foto: Faton Pasho

Så stor andel bidrar småföretagen av kommunen totala intäkter i Emmaboda kommun.

delningar

Under tisdagen släppte småföretagsorganisationen Företagarna rapporten Välfärdsskaparna för att visa hur mycket småföretaget bidrar med av kommunens totala intäkter.

I ett möte på Konditori Fenix i Emmaboda berättade ordförande Thomas Gustafson att 27 procent av kommunens totala intäkter står småföretagarna för.

– Småföretagen i Emmaboda kommun bidrar med 27 procent av de kommunala intäkterna. Det är den största kommunala intäktskällan kommunen har och en viktig del i samhället i stort, säger han och fortsätter.

– De stora företagen bidrar med 20 procent, offentliga verksamheten med 23 procent, pensionärerna med 20 procent och övriga organisationer samt annat står för sju procent gemensamt.

I en undersökning som företagarna gjort visar det att i kommunen har det försvunnit över 400 jobb i de stora företagen medan i småföretagen är siffran desto mindre, nämligen 22 jobb.

– Det som behöver göras är bland annat att vi måste få till snabbare beslut från politiken, en företagslots för bättre service för nyetableringar och en kontinuerlig kommunikation mellan näringsliv och skola, säger Thomas och avslutar.

– Vi får inte glömma att fyra av fem jobb skapas hos småföretagen. Det är en mycket hög siffra.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar