Laddar

Seriens målfarligaste anfallare redo för Alvesta

Lindås/Långasjö-anfallaren tror på en tuff hemmamatch på fredagen: "De är bättre än tabellen visar".

delningar

Lindås/Långasjö har tuggat igång på allvar. På de tre senaste matcherna har laget radat upp tre raka segrar och innehar en andraplats i tabellen.

En som har varit en högst bidragande faktor till det är anfallaren och skytteligaledaren Linus Henriksson.

– Jag tycker att vi har gått bra hela säsongen. Vi ställde till det i första halvlek mot både Slätthögs och Lessebo där vi låg under med 0-3. Trots det var vi nära att komma tillbaka men tyvärr blev det 2-3 båda de matcherna, säger han och fortsätter.

– Samtidigt är det många jämna lag och vi har haft en del marginaler med oss vissa matcher som vi har vunnit.

18 mål på 8 matcher talar sitt tydliga språk. Seriens målfarligaste anfallare finns i Lindås/Långasjö.

– Haha kanske en lite överdrift men ja det är ett bra facit. Säsongen började bra med ett hattrick och det ger självförtroende vilket är jäkligt viktigt för att göra mål. Sedan får jag många ganska enkla chanser av medspelare samtidigt som jag själv aldrig tvekar att ta ett avslut oavsett om det är med vänstern eller högern, säger Linus.

På fredagskvällen väntar hemmamatch för Lindås/Långasjö mot serienian Alvesta. En match Henriksson tror blir tuff.

– Jag tror att Alvesta är bättre än vad tabellen visar, så det är jätteviktigt att alla är redo för en tuff match och är med från minut ett. Samtidigt har vi ett gäng som saknas, vilket har öppnat upp för en del yngre killar som jag vet kommer göra det grymt, avslutar han.

Relaterade artiklar