Laddar

I samarbete med annonsör

Satsning på trygghet i Emmaboda ger resultat

Emmaboda Bostads AB gör ständigt nya trygghetsskapande åtgärder efter de boendes önskemål.

delningar

Mer belysning i bostadsområdena och mindre täta buskage är några av de åtgärder som Emmaboda Bostads AB gjort i satsningen på att möta de boendes önskemål.

Vartannat år samlar fastighetsägaren in enkätundersökningar från hyresgästerna och just tryggheten hamnar högt upp på vad som anses vara viktigt för ett trivsamt boende.

– Vi har våra enkätundersökningar som går ut till de boende. Vartannat år ska det vara. Utifrån de så är det vissa frågor som vi jobbar med. Bland annat trygghetsfrågorna som alltid varit i centrum, säger Tommy Rundqvist, yttre mijlöansvarig vid Emmaboda Bostads AB.

Att ha ett öppet siktfält och att kunna ha ett gott synfält trots att det är en mörk höstkväll är några av de förändringar som man prioriterat.

– Vi har tagit väck stora buskage så att man inte ska kunna hoppa fram hur som helst.

Tommy Rundqvist berättar att Emmaboda Bostads AB har som mål att sätta igång trygghetsskapande åtgärder i hela kommunen och inte bara i tätorten.

– Vi har sagt att vi ska göra tre bostadsområden per år och vi har precis gjort ett uppe i Algutsboda. Där har vi färdigställt och tagit ner mycket träd och satt upp ny belysning. Sen sätter vi lite nya, mindre träd och vi tror att det kan bidra till större trygghet.

Satsningen har tagit emot gott gehör ifrån de boende.

– Vi har fått positiv respons. När man är ute i området är det många som tycker att det är bra. Det har varit uppskattat, säger Tommy Rundqvist.