Så var nyårsnatten i Emmaboda enligt polis och räddningstjänst

Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån/ Dominic Aves, Mostphotos

Det har varit en del fall av fylleri i länet under nyårsnatten.

delningar

Nyårsnatten i Kalmar län har enligt polisen och räddningstjänsten varit lugn i år, förutom ett flertal fall av omhändertagande av berusade personer.

– Det har varit mycket fylla, och 12 personer har omhändertagits i länet. Sedan har vi haft en misshandel i Hultsfred där en person knivskars i handen, men i övrigt har det varit lugnt, säger Jonas Olsson, administratör hos polisen.

Utöver misshandeln har polisen inte fått kännedom om några fler brott i Kalmar län. Varken polis eller räddningstjänst har fått information om att något utstickande skulle ha inträffat just i Emmaboda.

Nio av de totalt 12 berusade personer som omhändertogs befann sig i Kalmar. Var de tre övriga omhändertogs har han inte information om.

– Det är inte överdrivet mycket omhändertaganden ändå, säger Jonas Olsson.

Hur har det gått med nattens skjutande av fyrverkerier och smällare?

– Jag har inte fått överlämnat till mig att det skulle varit stök med det, så jag får säga att det har varit lugnt med det också, säger Jonas Olsson.

Även för räddningstjänstens del har natten varit stillsam. Vid 02.55 inkom ett larm om en brinnande papperskorg på Larmgatan.

– Natten har varit väldigt lugnt för räddningstjänstens del. Vi var ute en gång på en papperskorg som brann vid vattentornet. Den var mer eller mindre släkt när vi kom fram. Det blir inte mer spännande än så, och det finns ingenting att rapportera från Emmaboda, Nybro eller Öland heller. Det har varit lugnt i hela Kalmar län, säger Carl Ekstrand, larmoperatör på Trygghets- och Larmcentral. 

Har det varit ovanligt lugnt i år?

– Ja, jag skulle säga att det har varit ett lugnt år, säger Calle Ekstrand.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar