Laddar

Så hanterar KFF extremvärmen: "Klart att det påverkar"

Foto: Bildbyrån/Krister Andersson - Foto: Bildbyrån

Det väntas vara omkring 25-30 grader varmt vid avsparken mellan Kalmar FF och GIF Sundsvall.

delningar

Den extrema värmeböljan har dragit in över stora delar av landet och östra Småland är en av de varmaste platserna. På torsdagen gick SMHI ut med ett klass 2-varning för de höga temperaturerna på över 30 grader.

Trots att Kalmar FF – GIF Sundsvall inte börjar förrän 18:00 på lördagskvällen väntas det vara mellan 25-30 grader vid matchstart.

– Man kanske kan tycka att ”vadå, spelar värmen någon roll?, men det är klart att det påverkar vilken energi man har och hur snabbt man tröttnar i matcherna, säger Henrik Rydström, assisterande tränare i Kalmar FF.

Har ni förberett er på något särskilt sätt med tanke på omständigheterna?

– Vi har vi pratat om de självklara sakerna som hur viktigt det är att man förbereder sig på rätt sätt genom att dricka och att inte röra sig i solen allt för mycket.

Blir det några förändringar i matchplanen eller andra strategiska justeringar?

– Det blir ännu tydligare att man vill äga boll och hinna återhämta sig. Jag tror också matchen kan skifta en del i tempo, det blir inte samma pulsering när klimatet och värmen påverkar.

Rydström jämför förutsättningarna med hur det är för klubb- och landslag i till exempel Sydamerika.

– Jag vill inte dra några direkta jämförelser i övrigt. Men om du tittar på fotbollen i Brasilien så kan spelarna ibland nästan stå stilla på planen, för att sedan växla upp i tempo väldigt snabbt, säger Henrik Rydström.

Relaterade artiklar