Rivna hus ger plats för ny sjukhusparkering

Det har varit brist på parkeringsplatser vid sjukhuset i flera år – nu planeras det för ett stort antal nya p-platser.

delningar

Förra våren lanserade landstinget planerna för sin enskilt största satsning någonsin – psykiatrin – man skulle lägga cirka 800 miljoner på psykiatrin. En ny byggnad skulle byggas på den nuvarande sjukhusparkeringen om man har därför undersökt möjligheterna till framtida parkering.

Efter att ha fått rivningslov för den gamla infektionskliniken, som inte används längre, ska de två husen nu jämnas med marken. Istället har man ansökt om marklov för flera hundra nya parkeringsplatser.

– Vi har en liten brist på p-platser idag och vi ska bygga fler parkeringar, både för patienterna och personalen, säger Mats Arvidsson, projektledare på landstinget.

Redan till sommaren planerar man för att en del av parkeringarna ska vara färdiga. De senaste åren har länssjukhuset fått kritik för sin brist på p-platser och detta är ett led i satsningen på att komma tillrätta med problemet.

– Vår prioritet är att ge så bra sjukvård som möjligt. P-yta ha vi, men det är alltid längre bort. Nu tittar vi på att få till närliggande parkeringsplatser, säger Mats Arvidsson.

Den nya psykiatrin vänta stå färdig 2021 och då ska samtliga etapper i arbetet med de nya parkeringarna vara färdiga.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar