Laddar

Rasmus Elm om nya gräset: ”Tänker inte hylla kommunen än”

Efter årets första träning var KFF-stjärnan försiktigt positiv till det nya konstgräset på Gasten.

delningar

I januarikylan var det under torsdagen dags för Kalmar FF att göra träningsdebut ute på Gasten. En av de som klev ut på konstgräsplanen, och som inte verkade påverkad av kylan, var Rasmus Elm som på nyårsdagen skrev på ett nytt kontrakt med föreningen.

– Jag har varit med om värre uppstarter. Idag är det ganska skönt, säger han efter träningspassets slut.

Rasmus Elms karriär har på senare år kantats av skadeproblem. Detta gör torsdagens träning extra speciell.

– Det kändes okej. Det är kul att  få vara med och att få spela igen. Sen är det mycket som saknas för egen del när det gäller med både fysik och tajming. Det får ta ett tag att komma ifatt.

Finns det någon tidsplan för det? – Jag siktar ju på att kunna vara med när det är matcher. Men jag har lärt mig under resans gång om hur jag inte ska lägga upp det. Jag ska framför allt göra tvärtom till vad jag gjort innan.

I somras var det inte säkert om det skulle bli mer fotboll över huvud taget för Elm så det faktum att han nu har skrivit på för Kalmar ytterligare ett år får ses som en seger.

– Nu finns det inte så mycket att orda om. Jag har varit borta så länge och det var dags att komma igång igen, jag är glad över att få göra det här, säger han.

Så Kalmar FF var enda alternativet? – Lite så är det ju, jag har ju min historik och nu när jag vill komma igång så passar det jättebra här.

Elm är blygsam när han siar om framtiden. Fokus kommer att ligga på att hitta rätt i kollektivet.

– Vi hoppas få ihop det till ett bra lag som gör det för varandra. Vad det sedan leder till återstår att se men vi ska göra ett bra år tillsammans och för Kalmar FF. Gör man det tillsammans så kommer man rätt så långt men så får vi se vart det barkar, säger han och fortsätter:

– Vi vet ju hur bra vi är när vi gör rätt, det är bara att ta med sig det och jobba vidare på att hitta en go känsla.

Och förhoppningar på det personliga planet? – Jag tar en dag i taget och siktar framåt.

Det går inte att avsluta intervjun med Elm utan att nämna det nya konstgräset på Gasten. Det gamla gräset fick hård kritik av spelarna, inte minst av Rasmus Elm, och byttes till slut ut av Kalmar kommun.

– Den är helt okej, betydligt bättre än innan. Det är ju bara en träning och det är svårt att bilda sig en uppfattning efter det. Den har i alla fall gräs som står upp.

Bollarna studsar någorlunda som de ska? – Jo men det är jättestor skillnad så det är bra. Men jag tänker inte hylla kommunen än, jag väntar lite med det, avslutar Rasmus Elm med ett skratt.

 

Relaterade artiklar