Presidentskifte i klubben – han tar över efter Björklund

Emmaboda Rotaryklubb, Karin Björklund, Göthe Johansson och Claes-Göran Nilsson. - Foto: Privat

Han fick under mötet ta emot klubbens vandringspris.

delningar

Emmaboda Rotaryklubb är helt ideell och jobbar med att samla in pengar till olika välgörande ändamål. Förutom att samla in pengar till utsatta i världen agerar de även lokalt.

I Emmaboda har de bland annat hjälpt Bröstcancerföreningen Solvändan, Kvinnojouren, Nattvakten, särskolan samt ridhäst för funktionsnedsatta.

Klubbens största engagemang är den årliga välgörenhetskonserten i Algutsboda kyrka. Arrangemanget sponsras av företagarna i Emmaboda kommun och har fritt inträde för publiken. Ett arrangemang som varje år drar stor publik. I år gästades konserten av Sofia Källgren.

Klubben hade nyligen sitt årliga presidentskifte där den förra presidenten Karin Björklund lämnade över till den nye president i klubben Claes-Göran Nilsson.

Claes-Göran har tidigare varit VD på Emmaboda Glas och Kalmar Lantmän och har bott i Emmaboda under flera år. Sedan några år tillbaka är han bosatt i Saleboda.

Under kvällen delades också klubbens vandringspris ut – Årets Rotarian. Priset tilldelades Göthe Johansson. Göthe tilldelades priset för sitt stora engagemang och fina kamratskap. Göthe ställer alltid upp och är en glädjespridare i klubben.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar