Laddar

Premiär för den populära julmarknaden

17:e upplagan av julmarknad på Möjligheternas hus i Emmaboda drog igång under lördagen.

delningar

Nu när julen börjar närma sig så startar även julmarknaderna dugga titt som tätt. Under lördagen var det premiär för den 17:e upplagan av den populära julmarknaden på Möjligheternas hus i Emmaboda. 

– Vi har haft väldigt mycket folk på plats, runt 5-600 personer har varit här under dagen, säger Carina Widstrand en av de ansvariga för julmarknaden.

Intresset för återanvändning av gamla saker har ökat med åren, något som har lett till att besöksantalet på senare år ökat markant för marknaden.

– Vi behöver ju återanvända saker och intresset för återanvändning har ökat under åren, vilket är bra. Människor i vår omgivning är mer medvetna om vad det har för påverkan på miljön, säger Carina Swärdhammar. 

I den stora lokalen på Tegnérgatan i Emmaboda fanns gamla nostalgiska julsaker blandat med allt mer moderna grejer. Fram till jul kommer julmarknaden på Möjligheternas hus att hålla öppet.

– Vi startar idag lördag och kör fram till jul. Tanken är att få så mycket som möjligt sålt till våra besökare, avslutar Carina Widstrand.

 

Relaterade artiklar