Populära fiket lägger ner: "Det blir början på ett nytt avsnitt"

Ägarna till The Tea Room tackar för sig efter sju år – stänger sin verksamhet under våren 2019.

delningar

Åke Johansson från Broakulla och Maureen Mullen från den irländska huvudstaden Dublin ville efter 27 år i London testa på något nytt. Valet föll oväntat på två hus med en 14 000 kvadratmeter stor trädgård i natursköna Ällebäck, strax utanför Örsjö i Nybro kommun för några år sedan.

Paret köpet husen 2009 och flyttade in ett år senare men vid den tidpunkten fanns det ingen tanke om att ta med sig den engelska kulturen till Ällebäck.

Efter ett besök från en väninna från London väcktes idén om att starta ett engelskt terum och ett halvår senare hade paret köpt in engelskt porslin, målat om, tapetserat och köpt loppismöbler när det engelska terummet mitt ute i de småländska skogarna stod klar.

Sju år senare tar den epoken slut. Nu meddelar paret att de lämnar Ällebäck för att flytta över till Irland.

– Med en tår i ögat och givetvis lite vemod måste vi meddela att The Tea Room kommer att stänga under våren 2019, skriver Åke Johansson i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi kommer att flytta över till Irland och det blir början på ett nytt avsnitt av livets resa. Barnen har vi England och det blir lite närmare att kunna hälsa på dem men innan vi flyttar så kommer The Tea Room att vara öppet för Cream Tea och Afternoon Tea under två helger i mars.

Helgerna den 2 till 3 mars samt 9 till 10 mars kommer The Tea Room i Ällebäck att hålla öppet för sista gången.

– Det kommer att vara utförsäljning av te, kryddor, tekannor och även en lite loppis av saker som vi inte tar med oss, avslutar Åke.

Drömmen gick tillslut i uppfyllelse för paret som i en intervju för fyra år sedan med 24Nybro ville redan då flytta till Irland.

– Vi hade tänkt flytta ut till den engelska eller irländska landsbygden, men det var lite för dyrt så vi började leta i mina hemkrokar, så det bara blev så till slut, sa Åke Johansson då.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar