Polismannen som skrek “arabjävel” har fått sin dom

Här är straffet för den omtalade händelsen på Hotell Amigo.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i slutet av april månad 2016 som polismannen kallades till Hotell Amigo i Emmaboda där oroligheter uppstått på asylboendet.

En man uppgavs ha varit den som uppviglat och orsakat oroligheterna bland de asylsökande. Mannen omhändertogs och fick åka polisbil cirka tre mil ut i skogen.

Under färden ska polismannen bland annat ha skatt “Gå för i helvete, ska du gå eller?" samt "Din jävla dåre, åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla hemland”.

Sedan dess har händelsen varit välrapporterad i media och rättegången har skjutits upp några gånger. Polismannen, med 35 år i yrket, blev åtalad för olaga hot och förolämpning och i andra hand tjänstefel.

I förhör har polismannen nekat till brott och uppget att mannen “tjafsat” när de var på plats vid Hotell Amigo. Han ska bland annat ha sagt “nazistsvin” och att polisen inte var “riktiga poliser”.

Polismannen misstänktes även att ha slagit mannen med ett tillhygge men åklagaren fann inte stöd för det i utredningen.

Efter en lång tids väntan kunde Kalmar tingsrätt under måndagen meddela domen. Polismannen fälls för olaga hot och förolämpning.

Påföljden blir dagsböter på 40 om 390 kronor, sammanlagt 15 600 kronor. Polismannen döms också att betala 40 000 kronor av kostnaderna för försvar och målsägandebiträde till staten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar