Polis och myndighet utreder dödsolyckan på Södra

Efter dödsolyckan – företaget ser över sina rutiner: "Sådana här tragiska händelser river ofta upp sår hos människor och det är något som vi tar på stort allvar."

delningar

Det råder fortfarande djup stämning på Södra Wood i Långasjö efter den tragiska dödsolyckan i tisdags förra veckan där en man i 40-årsåldern skadades så svårt att han avled.

Produktionen lades ner direkt efter olyckan och företaget startade genast med avlastningssamtal.

– När olyckan hade inträffat lades all produktion ner. När de nya skiften kom på eftermiddagen och kvällen fick alla samma information som getts tidigare på dagen och det fanns möjlighet för avlastningssamtal, säger Christer Thörn, HR-direktör och fortsätter.

– Framåt kvällen samma dag kom produktionen igång igen efter att personalen önskat det. Vi inväntar utredningarna från polisen och arbetsmiljöverket. Samtidigt ser vi över våra egna rutiner.

Polisen och arbetsmiljöverket har nu inlett en utredningen av händelsen i Långasjö och företaget i sig har börjat se över sina egna rutiner.

– HR-avdelningen, företagshälsovården och de fackliga organisationerna har tillsammans tagit hand om personalen genom bland annat avlastningssamtal. Vi är måna om att alla ska känna sig trygga med att gå tillbaka till sina jobb, säger Christer Thörn, HR-direktör och fortsätter.

– Sådana här tragiska händelser river ofta upp sår hos människor och det är något som vi tar på stort allvar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar