Laddar

Petersson om KFF:s skadeläge: ”Det är som det är”

Feber, pollenallergi och röda kort inför matchen mot Peking. "Vi lägger kraften på de som är tillgängliga".

delningar

Inför tisdagens match mot IFK Norrköping har en redan skadeskjuten KFF-trupp blivit än tunnare. David Elm, som missade lördagens match mot BK Häcken på grund av avstängning, är förkyld och har feber och kan därför inte medverka.

Inte heller Melker Hallberg är tillgänglig efter det röda kortet senast. Samtidigt lider Stefan Larsson av pollenallergi och tränade därför inte med resten av laget på måndagen.

– Man kan inte påverka det i stunden, det är som det är. De som är med är alla friska och fräscha. Våra elva spelare som startar kommer vara lika många som deras. Går man runt och funderar på de som missar matchen så är man fel ute. Vi lägger kraften på de som är tillgängliga, säger assisterande tränaren Jörgen Petersson.

Mot BK Häcken testade KFF:s ledarstab än taktik som kan liknas vid en 4-1-4-1-uppställning. Trots att Kalmar FF skapade fler heta målchanser än göteborgarna föll man med 1–0 efter ett sent baklängesmål.

– Man blir pissed givetvis. Det är så med matchbilder att ibland lurar de en och det blir inte alltid som man trott. Vi var dem som skapade chanserna och det kändes som vi skulle bli belönade med poäng, säger Petersson.

– Till sist handlar det om att hitta lägen som i förlängningen gör att vi vinner poäng. Vi ska bygga vidare på detta. Det finns såklart olikheter mellan motstånd men vi ska försöka hitta en väg att vinna.

KFF:s preliminära startelva (4-1-4-1):

Lucas Hägg-Johansson – Emin Nouri, Marko Biskupovic, Viktor Elm, Markus Thorbjörnsson – Tobias Eriksson – Mahmoud Eid, Romario, Filip Sachpekidis, Calle Johansson – Edvin Crona.

Bänken:

John Håkansson (mv), Adel Ziarat, Anton Maikkula, Adam Hellborg, Svante Ingelsson, Stefan Larsson, Isak Magnusson.

Relaterade artiklar