Laddar

Peter Swärdh: ”Klart jag är besviken”

På tisdagen fick KFF-tränaren Peter Swärdh sparken. I en intervju med Expressen ger han sin syn på styrelsen beslut. "Vi hade haft rätt så kraftfulla diskussioner".

delningar

– Det är klart jag är besviken att inte få vara med på resan under hösten och den nyvunna möjligheten att kunna investera i spelartruppen i stället för att spara i den, säger Peter Swärdh till SportExpressen.

På presskonferensen förklarade Rosenlund att den enskilt största orsaken till styrelsen beslut är de svaga resultaten. Efter tolv omgångar ligger KFF på 14:e plats med åtta inspelade poäng. 

– Jag har fått beskedet att vi vunnit för få matcher och förlorat för många. Det har varit deras huvudargument i detta läge, säger Swärdh till tidningen.

Vårens stora snackis har varit skadeläget i KFF-truppen. I flera matcher har en handfull nyckelspelare saknats.

– Det finns en besvikelse i att det sett ut så på våren och de svårigheterna vi varit igenom med kontinuiteten i spelartruppen och tillgängligheten bland spelarna.

– Vi har slagits väldigt mycket med kontinuitet i spelet och fått ändra en hel del som inneburit frustration både för oss i ledningen men också spelarna där vi fått byta lite sätt för att utnyttja spelarnas egenskaper och vilka som varit tillgängliga, säger Swärdh.

Expressen: Styrelsen ska ha känt att det skulle bli svårt för dig att vända det här utgångsläget med de förutsättningar som är. Hur känner du?

– Vi hade haft rätt så kraftfulla diskussioner under de senaste två-tre veckorna kring hur vi ville agera under det här uppehållet och indikationerna fanns, också kopplat till arenadiskussionen med kommunen, att det skulle finnas möjlighet att göra vissa saker under sommaren som skulle stärka oss fotbollsmässigt. Jag hade naturligtvis velat vara med på den resan.

Expressen: Hur ser du på att klubben nu öppnar för att värva i sommar efter att ni tvingats spara tidigare?

– Det har varit förutsättningarna. Det har varit tydliga besparingskrav på vad truppen fått kosta. Samtidigt har det funnits indikationer på att vi skulle kunna agera och vi hade ett resonemang om det fram till för två dagar sedan.

 

Relaterade artiklar