Pehrsson efter första träningen: "Väldigt roligt att komma igång"

"Jag hoppas att vi ska se ett Kalmar som gör framsteg och som är bättre än i fjol".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Strax innan klockan 15:00 var det dags för säsongens första träning för Kalmar FF. Nästan hela den befintliga truppen var på plats på Gastens konstgräsplan när nya tränarduon Magnus Pehrsson och Jesper Norberg kickade igång säsongen 2019.

Nyförvärven Piotr Johansson och York Rafael var på plats likaså Mahmoud Eid och Lumala Abdu som båda kommit tillbaka efter lån.

Efter drygt 90 minuter var träningen, som till stor del bestod av spel i olika former, slut och Magnus Pehrsson kunde därmed skriva upp sin första Kalmar FF-träning på sitt CV.

– Man har gått och väntat ett tag, så det var väldigt roligt att komma igång och jag tycker att det var en bra närvaro hos spelarna, säger han.

Vad fick du för intryck av spelarna?

– Bra. De var mottagliga för de få saker som vi pratade inför träningspasset, vad som är viktigt här i början – just närvaron och fokus på sina aktioner. Att vilja göra saker så bra som möjligt och med så hög fart som möjligt, så det kändes bra.

Pehrsson 2017 vann SM-guld med Malmö FF – och i år handlar det om att göra Kalmar FF till ett bättre lag än de var säsongen 2018.

– Vi ska försöka ta steg varje dag såklart. Men det kommer att dröja några veckor innan vi kan säga att det är den här truppen som kommer att spela träningsmatcher för oss. Jag hoppas att vi ska se ett Kalmar som gör framsteg och som är bättre än i fjol. Det är där vår startpunkt är.

Vart riktar ni fokus på inledningsvis?

– Vårt fokus kommer huvudsakligen ligga mot anfallsspelet så att spelarna naturligt får en förståelse. Sen handlar det om att hålla i spelarna lite i början. De är väldigt sugna efter långledighet och frånvaro från varandra, jag tror att tempot och viljan kommer automatiskt. Det viktigaste nu är att hålla en bra balans och se till att spelarna inte går sönder.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar