Laddar

Partiet reagerar efter besparingsbeslutet: ”Ett tokigt beslut”

Bildningsnämndens beslut oroar partiet.

delningar

Bildningsnämnden beslutade tidigare i våras om att bespara cirka 6 miljoner kronor för verksamheten under året. Nu reagerar Centerpartiet i Emmaboda på det beslutet.

– Alla som följt Bildningsnämndens kostnadsutveckling förstår att denna utveckling måste brytas och att besparingar är nödvändiga, skriver partiet i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Det som vi dock finner anmärkningsvärt är vad Socialdemokraterna väljer att spara på. Den tjänsteskrivelse som ligger till grund för besparingarna pekar ut att besparingar ska göras på elever som behöver extra stöd och på Kulturskolan. Vi kan inte förstå varför Socialdemokraterna väljer att spara på de svagaste eleverna i skolan och på kulturverksamhet som riktas till barn.

Partiet vill återremittera ärendet med motiveringen att besparingskraven är felriktade.

– Vi anser att de elever som behöver extra stöd naturligtvis ska få detta och att det måste finnas annan verksamhet som man kan spara på, skriver partiet och fortsätter.

– Vi anser också att det är helt fel att spara på kulturen till barn och unga. Vi är övertygade om att det är bättre att spara på kultur som riktar sig till den välbeställda medel- och överklassen i medelåldern och uppåt och som har råd att betala för kulturupplevelser.