Laddar

Pånyttfödde Papa hyllar anfallskollegan: ”Gillar att spela med honom”

Papa Diouf är en av KFF:s formstarkaste spelare. Inför matchen mot Elfsborg tackar forwarden sin radarpartner för den fina hösten.

delningar

I somras värvades Erton Fejzullahu till Kalmar FF. En av spelarna som har dragit nytta av Fejzullahus allsvenska comeback är Papa Diouf. 

– Erton är en väldigt bra spelare och bra spelare gör det lättare för en själv också. Som alla kan se hittar vi varandra bra, både på match och träningar, säger Diouf.

– Vi pratar med varandra innan matcherna. Han är stark och bra med bollen vid fötterna. Det är bättre att han kommer ner och tar emot bollen och att jag, genom min snabbhet, tar mig in bakom försvararna och trycka ner dem.

I senaste matchen mot Sirius (4–2-seger) slutade samarbetet med varsitt mål för de båda anfallarna. Dioufs 1–0 kom dessutom till efter en delikat framspelning från just Fejzullahu.

– Jag använder hans kvaliteter och han använder mina och på det sättet gör vi bra saker för laget.

I söndagens match mot Elfsborg står mer än tre poäng på spel. I årets premiär på Guldfågeln Arena förnedrades KFF av Boråsarna som vann med hela 5–1.

– Det är inget bra minne. Vi förlorade med 5–1 och det var första matchen för året. Det var en riktigt dålig match, säger Diouf.

– Men av anledningarna till att folk gillar fotboll är att man alltid får en ny chans till att förbereda sig bättre, att vinna och på så sätt få revansch. Det här är en chans för oss att visa att vi är bättre än så.

Om du jämför KFF nu med det laget ni hade i våras, vad är de största skillnaderna? 

– Vi hade ett bra lag i början av säsongen också, men laget vi har nu är mer kompakt och aggressivare i både defensiven och offensiven. Vi attackerar som en grupp, springer mer och jobbar hårdare för varandra.

– Vi måste fortsätta med det spelet vi visat de senaste sex matcherna. Vi ska spela kompakt och när vi vinner boll ska vi anfalla tillsammans. Vi har pressat de andra lagen högt och inte låtit dem spela upp bollen och det måste vi göra nu också, säger Diouf.

KFF:s trupp: 

Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson, Viktor Agardius, Harmeet Singh, Emin Nouri, Stefan Larsson, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Melker Hallberg, Calle Johansson, Anton Maikkula, Viktor Elm, Filip Sachpekidis, Papa Diouf, Jonathan Ring, Romario Pereira Sipiao, Herman Hallberg, Mikael Dyrestam, Erton Fejzullahu.

Relaterade artiklar