Laddar

På träningen var olyckan framme – Måns Söderqvist återigen skadad

Under onsdagen tränade Kalmar FF på Gasten. För Måns Söderqvist slutade det illa då han efter en höger yttersida blev liggande i gräset - återigen med en lårskada.

delningar

I matchen för en och en halv vecka sen mot Djurgården skadade sig Måns Söderqvist. Det gjorde honom tvungen att byta i halvlek. Efter en dryg veckas återhämtning var han tillbaka på planen igen. Då var olyckan framme.

I en situation där han skulle skjuta med högeryttersida gick något snett och han hamnade på marken. Ganska snabbt kunde man konstatera att det var en skada i låret, samma ben som han skadade i matchen mot Djurgården.

– Han gjorde sig illa på träningen. Efter att ha fått grönt ljus från kliniken i Göteborg då man inte hittade något i låret var tanken att han inte skulle gå fullt, utan bara känna på det. I en situation blev något galet som gjorde att han fick ont. Så det är något i låret som inte är helt bra, säger Kjell Svensson, sjukgymnast i Kalmar FF.

På den övriga skadefronten händer det också en del. Tillbaka i full träning är ungdomarna Edvin Crona och Calle Johansson efter lår respektive fot-problem. Även den mer rutinerade vänsterbacken Markus Thorbjörnsson är tillbaka i träning. Dock kör han inte fullt i alla situationer då han fortfarande hämmas av vadskadan han ådrog i söndagens match.

David Elm som missade matchen mot AIK är inte helt hundra än. Han är satt på extra återhämtningsträning. I det fallet är det foten och kroppen som inte riktigt är som den ska. Även ytterbacken Stefan Larsson finns numera på skadelistan.

– Han sträckte framsida lår nu senast på uppvärmningen mot AIK, så han kör rehabträning tills vidare. Som det ser ut i nuläget är han inte aktuell för spel i helgen, säger Kjell Svensson.

Förra årets givna nummer ett mellan stolparna Ole Söderberg, som ådragit sig en ljumskskada, har som Måns Söderqvist gjorde tidigare i veckan – åkt till kliniken i Göteborg för att röntga skadan.

– Vi har ett avtal med en klinik där, så det är därför spelarna åker dit för att bli kollade, säger Kjell Svensson.

 

 

 

Relaterade artiklar