Oroligheten ökar när bränderna rasar i Emmaboda

Räddningschef: "Det är inte bra".

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Fyra bränder på mindre än en vecka och alla i någon form av mindre lokal vilket väcker uppmärksamhet ute i kommunen.

I tisdags förra veckan, den 5 februari strax efter klockan åtta på kvällen larmades räddningstjänsten till Törestorps camping i Vissefjärda med anledning av en brand.

Ett fristående omklädningsrum var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och den fick brinna ner under kontrollerade former.

Tre dagar senare var det dags igen när Vissefjärda GIF:s klubbhus på Idrottsvägen i Vissefjärda började brinna under fredagen. När polis kom till platsen var branden släckt och platsen avspärrad.

Polisen misstänkte att branden var anlagd och upprättade en anmälan om mordbrand.

Under tidig lördagsmorgon mellan 07.30 och 09.30 var det Emmaboda Verda OK:s klubbstuga som fick gå samma öde till mötes.

Två privatpersoner upptäckte att det brann i klubbhuset och lyckades släcka branden med hjälp av snö. Polisen har inga misstänkta till brottet och har rubricerat det som skadegörelse genom brand.

Men det var inte slut där. Under tidig tisdagsmorgon larmades räddningstjänsten till en bod på Långgatan i Emmaboda där lokalen var övertänd. Räddningstjänsten fick begränsa branden och låta boden brinna ner.

Räddningschef Hans Erlandsson på räddningstjänstförbundet Emmaboda-Torsås kommenterar händelserna.

– Vår känsla är att man blir orolig av det. Det har varit fyra stycken bränder på knappt en veckas tid. Det är inget bra, säger han.

I två av bränderna har privatpersoner agerat genom att släcka bränderna – vad tycker ni om det?

– Det är jättepositivt i alla sammanhang, säger han och fortsätter.

– Den första branden i Vissefjärda var fullt utvecklad när vi kom till platsen och så blir resultatet. Människor ser att det brinner, vi har en anspänningstid på fem minuter och det tar cirka tio minuter för oss tills vi är på plats och då är det oftast kört. Så vi är beroende av allmänheten.

– Ju mer vi involverar kommunborna desto mer hjälp får vi när det brinner och kan snabbare bryta händelseförloppet. Så det är positivt, avslutar Hans.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar