Laddar

Öppet brev från Kalmar FF: ”Bengaler är förenat med livsfara”

Tre unga män misstänkts för brott efter att ha tänt bengaliska eldar vid helgens match. Nu går KFF:s ordförande, klubbchef och säkerhetsansvarige ut med en skarp uppmaning till sina supportrar.

delningar

På måndagen kunde 24Kalmar rapportera om att tre unga män omhändertogs av polisen och avvisades från arenan efter att de tände bengaliska eldar i samband med Kalmar FF:s match mot GIF Sundsvall i helgen.

De tre killarna, födda 1992, 1994 och 1998, är nu misstänkta för brott mot ordningslagen samt allmänfarlig vårdslöshet.

På tisdagen gick Kalmar FF:s ordförande Mattias Rosenlund, klubbchefen Anders Klevsand och säkerhetsansvarige Jonas Svendsén ut med ett öppet brev med anledning av de bengaliska eldarna.

Kalmar FF skriver sjävla att gnistor från eldarna hade kunnat antända de banderoller och flaggor som fanns på läktaren.

Här är brevet i sin helhet:

”I Sverige är det ett brott mot ordningslagen att olovligt antända pyroteknik (till exempel bengaler och så kallade bangers) under fotbollsevenemang.

På samtliga svenska fotbollsarenor i Allsvenskan och Superettan råder maskeringsförbud.

Vi i Kalmar FF agerar efter svensk lag och fotbollens egna regelverk.

Vi som arrangör måste kunna garantera ett tryggt och säkert evenemang för alla våra besökare och medarbetare.

För oss är det självklart att vi följer det regelverk som finns på planen på samma sätt som att vi följer det regelverk som finns vid sidan av planen!

Som besökare till vår arena och våra matcher skall alla bemötas på ett professionellt och respektfullt sätt av medarbetare, funktionärer, publikvärdar och ordningsvakter. Alla är välkomna till oss oavsett tillhörighet.

Som vår gäst önskar vi att du uppträder på ett respektfullt sätt, använder ett vårdat språk och följer de ordningsregler vi har på matcherna. Detta för att vi skall ha en trygg och säker miljö för dig som besökare och för oss som arbetsplats.

Vi vet alla att den 12:e spelaren är viktig på läktaren. Både för helhetsupplevelsen och det stöd som killarna känner nere på planen. Allt detta kan man ge som supporter utan att behöva bryta mot regler och säkerheten.

Vi förutsätter att ni som supportrar och gäster kan acceptera detta så att alla kan känna en trygghet och ha roligt på våra matcher.

Med vänlig hälsning, Mattias Rosenlund, ordförande Kalmar FF Anders Klevsand, klubbchef Kalmar FF Jonas Svendsén, säkerhetsansvarig Kalmar FF

Relaterade artiklar