Omtalad tomt upprör samhällsbor: "Vad i hela friden händer"

Tomten i Vissefjärda väcker många frågetecken.

delningar

Den omtalade sågverkstomten i Vissefjärda, Verdatomten skulle göras till ett ströv- och aktivitetsområde – men arbetet fick skjutas upp sedan man upptäckte att marken var förorenad med diverse dioxiner.

Under året har dock kommunens arbete stannat upp helt, då de skulle komma igång med sanering av marken.

– Rapporten kom ganska nyligen så nu är nästa steg att bereda det vidare för att se hur vi ska hantera det på bästa sätt. Vi har inte funderat klart där än, utan arbetet fortgår, sa Sven Odlingson, teknisk chef vid Emmaboda kommun tidigare till 24Emmaboda.

Nu har dock samhällsborna i Vissefjärda tröttnat på att det inte händer något på området. I en skrivelse till kommunen vill man nu se förändring.

– Vad i hela friden händer med Verdatomten i Vissefjärda? Vi är många här i samhället som är förbannade på detta ärende. Ni kanske skulle dra det vidare till EU för analys, skriver en samhällsbo och avslutar.

– Vidare är det hotellet i Vissefjärda som bedrövligt nog står och förfaller. Ogräset växer och trasiga fönster. Vad ämnar kommunen att göra åt detta? Åk runt i kommunen och se hur det är ställt. Vi kan inte ha detta problem när kommunen totalt nonchalerar samhällena utanför tätorten Emmaboda.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar