Laddar

Nytt liv på stationen i Lindås

Lindås ska återfå sin station. Susanna Bondessons butik väntas stå färdigt i november. "Det ska bli jättekul", säger hon.

delningar

I stort sett hela hennes liv har hon arbetat som säljare innan hon började på Centrum Sydost i Emmaboda. Susanna Bondesson har ett stort intresse av present- och inredningsprylar.

– Tanken är att det ska bli en butik här med inriktning på presenter och inredning, säger Susanna Bondesson, som tillsammans med maken Jens Bondesson håller på för fullt med renoveringen av den gamla stationen i Lindås.

Paret köpte fastigheten för tre år sedan och i omgångar har den fått sig ett ansiktslyft. Tanken är att butiken ska stå färdig för invigning 1 november.

– Det är en hel del plock, men det ska vi nog hinna med, säger Jens.

I många år har Susanna känt att hon vill prova på att öppna en egen butik.

– Någon gång vill jag också driva företag har jag alltid sagt, och nu har jag möjligheten. Det ska bli jättekul.

Inledningsvis kommer butiken att vara öppen på helgerna, för att passa in med hennes ordinarie arbete på Centrum Sydost.

Renoveringen sköter makarna Bondesson på egen hand, och trots att mycket ska bytas ut vill de bevara den gamla charmen i huset.

– Vi håller på för fullt och letar gamla prylar från Emmaboda att fylla huset med. Det är en gammal anrik byggnad det här, säger Susanna Bondesson.