Laddar

Nystartad förening arrangerar invigning: ”Fått positiv respons”.

KRIS Emmaboda flyttar in i lokal: ”Har mycket på gång”. 

delningar

Det är nu på tisdag den förste maj som KRIS Emmabodas nya lokaler på Esplanaden i Emmaboda kommer att invigas. När 24Emmaboda träffar den nystartade föreningen är de i fullt sjå med att få allt i ordning i lokalen inför den stora invigningen.

– Det känns jättebra att vara på plats i lokalen. Vi behövs på flera sätt i Emmaboda och inte bara för kriminella. Alla ska vara välkomna hit, säger Fredrick Magnusson, vice ordförande i föreningen.

Föreningen drog igång strax efter årsskiftet och har redan nu 44 medlemmar. Och förhoppningen är att de ska växa ytterligare och bli en aktör i samhället i Emmaboda. Och nu när de flyttat in i lokalen hoppas de kunna komma igång med arbetet på riktigt.

– Till att börja med kommer vi att finnas här tre dagar i veckan. Planen är sedan att ta kontakt med ungdomar och deras föräldrar och arrangera olika aktiviteter som fiske eller paddla kanot, säger Berit White, ordförande i KRIS Emmaboda.

Under invigningen kommer det bland annat finnas fika och korv, dessutom uppträder Peter Olsson. – Om vädret tillåter kommer vi även ha lite aktiviteter utomhus i samarbete med Nöjeshuset. Regnar det får vi hitta på något roligt här inne, säger Fredrick Magnusson.

KRIS står för Kriminellas revansch i samhället och tanken är att även hjälpa dem som försöker lämna kriminaliteten eller missbruket bakom sig.

– Missbruk är mycket vanligare än man tror och finns i alla samhällsklasser. Det är egentligen inget ovanligt, fast det kanske bara är de som drar runt på stan som märks. Vi vill finnas här och ha en gemenskap där man kan komma och prata med varandra om vad man går igenom, säger Fredrick Magnusson.

Framöver har föreningen flera saker på gång. Eventuellt kan det bli en kurs i samarbete med NBV i cykling för nyanlända, småjobb som att klippa gräsmattor och vakta hundar och filmkvällar, samt att finnas på plats vid Emmabodafestivalen senare i sommar och loppmarknad i den nya lokalen.

– Vi har mycket på gång och har fått mycket positiv respons. Vi hoppas Emmabodaborna kommer hit och pratar med oss nu på invigningen och lär känna oss, säger Fredrick Magnusson.

– Alla är välkomna hit. Det enda kravet vi har i lokalen är att alla ska vara nyktra från substanser. Annars fallerar allt, avslutar Berit White.

Relaterade artiklar