Nya höghuset i centrala Emmaboda dröjer

Byggstarten skjuts fram efter svalt anbudsintresse från företag.

delningar

Detaljplanen ändrades och arbetet hade pågått i några år. I mitten av oktober gick Emmaboda Bostad AB ut med att man kommer att lägga det stora byggprojektet bakom Systembolaget,tomten Liljan 7 för anbud.

Byggentreprenörerna hade till januari på sig att komma med ett anbud, men det kom bara ett och det förkastades av Bostadsbolaget.

– Den sista anbudsdagen var den 11 januari och vi fick in ett anbud. Det förkastades dock eftersom de inte uppfyllde kriterierna så vi får försöka igen, säger Hugo Kjellin fastighetsansvarig inom Emmaboda Bostad och fortsätter.

– Nu har vi pratat med fler entreprenörer varför de inte la något anbud och vi till svar att de hade antingen missat det, fått syn på det väldigt sent eller haft mycket att göra.

Emmaboda Bostad har nu lagt ut projektet för anbud igen – vilket kommer gör att byggstarten skjuts fram för det nya höghuset.

– Efter att vi har pratat med entreprenörerna är det många som har visat intresse så vi har lagt ut upphandlingen igen. Denna gång har vi gjort mindre justeringar så vi hoppas på fler anbud, säger Hugo.

Vad är det för justeringar som har gjorts?

– Den enda förändringen vi har gjort är fördelningen mellan hur stora lägenheterna ska vara i kvadratmeter och hur många ettor, tvåor och treor det ska vara. Annars är den nya upphandlingen identisk med den gamla, säger han.

När förväntas byggstart i och med den nya upphandlingen?

– Anbuden ska vara inlämnade senast den 9 april. Sedan blir det anbudsutvärdering och teckna avtal med entreprenören. Vi beräknar att vi har en byggstart till november och där hela huset ska stå färdigt i februari 2021, avslutar Hugo.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar