Laddar

Nya ägarna tar över bygghandeln: ”Mycket nytt att ta in”

Fullspäckad dag för nya butiksägare i Emmaboda

delningar

Under måndagen tog Johan Karlsson och Rikard Eriksson över BolistSödra vägen i Emmaboda – och det var en fullspäckad dag som väntade de nya ägarna.

– Det känns spännande, men det är samtidigt mycket nytt att ta in, säger Rikard Eriksson.

Båda har sedan tidigare arbetat på en konkurrerande bygghandel i Emmaboda, men har nu valt att gå in som ägare i Bolist.

– Det var ett tillfälle som uppkom. Jag hade arbetat länge på samma ställe och ville göra något nytt och då hörde jag med Johan Karlsson om han också var intresserad. Han hoppade på tåget direkt, säger Rikard Eriksson.

Även fortsättningsvis kommer Bolist i Emmaboda att bedriva service och reparationer av till exempel gräsklippare, motorsågar och cyklar. Inledningsvis kommer tre personer att vara heltidsanställda vid verksamheten.

– Vi vill göra det här lika mycket för vår egen skull som för Emmabodas. Målet är att samarbeta med andra företag och ha så mycket lokala kontakter som möjligt, säger Rikard Eriksson.

Redan nu har de nya ägarna påbörjat ett förnyelsearbete i butiken.

– Vi har fräschat upp butiken och fyller på sortimentet, vilket vi även kommer fortsätta med framöver. Tanken är att det ska vara en fullständig bygg- och trädgårdshandel. Mer konkret har vi även färdigställt en kaffehörna i butiken och färdigställer ett kontor ute i butiken för att kunna få en tydligare kundkontakt, säger Rikard Eriksson.

Relaterade artiklar