Laddar

Ny festival till Mundekulla i helgen

En nykomling på festivalhimlen gör entré i helgen. Då går nämligen Mundekulla folk- och jazzdagar av stapeln för första gången. "Hoppas på tur med vädret", säger arrangören Peter Elmberg.

delningar

På fredagen startar festivalen Mundekulla folk- och jazzdagar i Mundekulla. I dagarna tre kommer den pågå och det kommer spelas konserter varje kväll och innehålla många andra aktiviteter som till exempel workshops på dagarna.

Peter Elmberg är arrangör:

– Vi gör det här för att hedra vår kändis i bygden. En av Sveriges största jazzmusiker Lars Gullin dog för 40 år sedan och vi kände att det var ett bra tillfälle att hitta på någonting kul.

Man har bjudit in flera musiker som Lars Gullin spelat med, men även några nya, yngre förmågor.

– Vi har hittat en bra mix av gammalt och ungt, lokalt och utifrån. Vi hoppas att publiken kommer uppskatta det, säger Elmberg.

Trots att det är blott första året man genomför festivalen har man redan sålt en hel del förköpsbiljetter.

– Förvånande många biljetter har gått åt. Vi hoppas på några hundra besökare. Det är bättre att inte ha för höga förväntningar första året. Vi vill etablera oss och bli en återkommande festival.

På söndagen avslutas festivalen med musikalen Hemstannarna – till vilken biljetterna är i princip slutsålda.

– Det har varit mycket uppståndelse kring den. Det är kul och vi hoppas på tur med vädret. Det kommer göra en hel del, säger Peter Elmberg som tillsammans med projektledaren Gunnel Mauritzson har dragit det största lasset för att ro festivalen i hamn.