Laddar

Nu säljer ägarna hotellet

Efter att asylboendet avvecklades på Hotell Linden i centrala Emmaboda har ägarna Faroy AB hyrt ut rummen. Till hösten planerar man att sälja hotellet. "Det är för stort för oss", säger Jonas Karlsson.

delningar

Faroy AB drev tidigare asylboenden på Amigo och Linden i Emmaboda. När Migrationsverket avvecklade de båda boendena valde ägarna att satsa på hotellverksamhet och rumsuthyrning i de båda fastigheterna istället.

Tidigare i somras uppmärksammade SVT Nyheter Småland de höga hyrorna på Linden, något som 24Emmaboda.se också skrivit om.

Nu väljer ägarna att sälja Linden.

– Det är lite för stort för oss att driva som hotellverksamhet när vi redan har det på Amigo. Vår kärnverksamhet är asylboenden och nu är det en stor osäkerhet i och med att Migrationsverket inte valt att gå vidare med upphandling i Kalmar län. Därför vill vi nu sälja hotellet och satsa på asylverksamheterna vi har i Växjö, säger Jonas Karlsson på Faroy.

Under tiden kommer Faroy fortsätta hyra ut rummen på Linden.

Hur gör ni med Amigo? – Amigo kommer vi behålla och fortsätta köra på med hotellverksamhet. Vi har fått bra snurr där och fått tillbaka väldigt många kunder och gäster. Vi har lite utvecklingsplaner för Amigo som vi kommer presentera lite senare i höst om allt går som det ska.