Narkotikapåverkad förare bar kniv och amfetamin

Den 30-årige mannen greps efter en rad olika brott – erkände gärningarna.

delningar

En 30-årig man hemmahörande i Göteborg har i slutet av september förra året kört bil narkotikapåverkad på Södra lindåsgatan i Lindås. Mannen var vid tillfället påverkad av amfetamin.

När polispatrullen slog till visade det sig att mannen hade cannabis på sig, körde bil utan körkort och bar kniv på allmän plats.

Dessförinnan i början av augusti stal den 30-årige mannen en personbil på Stationsgatan i Kalmar.

Efter gripandet i Emmaboda ska den 30-årige mannen från västkusten ha kört bil efter att ha använt diazepam, amfetamin och cannabis i mitten på oktober. Även vid det tillfället saknade mannen ett körkort. Händelsen inträffade på riksväg 25 i höjd med Hovmantorp.

Åklagaren begärde att Kalmar tingsrätt skulle döma mannen för tillgrepp av fortskaffningsmedel, två fall av rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott, två fall av olovlig körning, grovt brott och ett fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål enligt följande gärningsbeskrivningar.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde mannen till en månads fängelse för gärningarna.

Den 30-årige mannen förekommer i belastningsregistret under tretton avsnitt. Brottsligheten avser i huvudsak trafikbrott, tillgreppsbrott och narkotikabrott. Den 8 november 2018 dömdes 30-åringen för tre fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel, ett fall av häleri, ett fall av skadegörelse, nio fall av ringa narkotikabrott, tio fall av olovlig körning grovt brott, sex fall av rattfylleri av normalgraden och ett fall av grovt rattfylleri samt tre fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till fängelse i sex månader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar